> Sluiting Gasthuis de Lichtwachter <

Dit is geen leuk bericht. Helaas keren wij niet terug in het Gasthuis. Door allerlei organisatorische obstakels en hobbels vanuit het gemeentehuis, is het voor ons als ondernemers niet mogelijk langer in onzekerheid te blijven.

Oh, wat hebben we genoten van onze tijd met jullie als gasten. Al die verhalen, de complimenten over de inrichting van het huisje, de loftuitingen over de producten die we mochten serveren!

Wat zullen we De Lichtwachter missen, maar vooral de herinnering aan een prachtige tijd met evenzo prachtige mensen.

We danken de mensen die ons in eerste instantie de mogelijkheid hebben geboden om dit geweldige avontuur aan te gaan!

Hoe dan ook: We zien elkaar ongetwijfeld nog eens op het eiland. Want we blijven ons inzetten voor het prachtige Schokland! Een werelderfgoed om trots op te zijn.

Dag!!!

PS voor vragen kun je contact opnemen met het Cultuurbedrijf NOP.


Lees meer

> Per december winterslaap <

Omdat er groot onderhoud staat gepland voor de lichtwachterswoning is het Gasthuis vanaf december tijdelijk gesloten.

Wij hebben een heerlijke zomer en nazomer achter de rug, waarbij wij jullie mochten begroeten en ontmoeten op de noordpunt van Schokland. Het was een geweldige tijd! Om dit met jullie te kunnen vieren zijn we in het laatste weekend voor de winterslaap niet alleen op zondag, maar ook op zaterdag geopend van 12.00 - 17.00 uur.

Komt u nog even langs? We gaan leuke dingen organiseren in het winterslaapweekend, daarover later meer informatie op deze pagina! 

Lees meer

> Stiltedag op Schokland <

Zondag 30 oktober is de Landelijke dag van de Stilte, een dag om bewist stil te zijn, bewust te kijken en bewust bezig te zijn met uw zintuigen. En wat is nou een mooiere plek om daar van te genieten dan op voormalig eiland Schokland? 

Daarom worden er deze dag een 3-tal activiteiten georganiseerd, met Gasthuis De Lichtwachter als (start-)lokatie. Als start van de middag bieden wij om 12.30 uur een eenvoudige smaakvolle warme lunch. Een heerlijke pastamaaltijd met gehakt van het Hereford rund, pastasaus van verse tomaatjes en basilicum geserveerd met salade en rauwkost. Stokbroodje vooraf en ijsje of koffie toe. Deelname aan deze maaltijd kost 7,50 voor kinderen en 10 euro voor volwassenen. Vooraf reserveren is nodig en kan via info@gasthuisdelichtwachter.nl 

Aansluitend aan de lunch start om 14.00 uur een Gezinsworkshop Mindfulness, deze duurt tot ongeveer 15.00 uur. Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar. Deelname 2,50 per persoon (bij aanvang gepast betalen). Aanmelden via j10visser@gmail.com

Om 16.00 uur start de Schemer-stiltewandeling vanaf Gasthuis De Lichtwachter. Wandelen in stilte, langzaam de zon zien verdwijnen en bewust de schemering meemaken en zien hoe het donker wordt op Werelderfgoed Schokland. Aanvang vanaf 15.45 uur in De Lichtwachterswoning, natuurlijk kunt u voor die tijd nog even een kopje koffie met iets lekkers bij ons nuttigen. Duur tot ongeveer 17.30. Deelname: waardebepaling achteraf, minimaal 10 euro. Opgave via info@bloeiprojecten.nl 

Meer informatie over de Stiltedag op Schokland is te vinden op de website van Werelderfgoed Schokland: https://schokland.nl/activiteiten/stiltedag

Lees meer

> N8 van de N8 bij Gasthuis De Lichtwachter <

29 oktober is het weer de Nacht van de Nacht, een landelijk evenement om aandacht te schenken aan de donkere nacht.  

Wilt u Gasthuis De Lichtwachter ook eens in het donker beleven? Dat kan! We zijn zaterdag 29 oktober open van 17.00 tot 21.00 uur. In de tuin brandt een vuurtje en we maken een heerlijke stoofpot van Hereford rundvlees. De hele avond kunt u gezellig en sfeervol de geschiedenis van dit huisje op u in laten werken. Reserveren is gewenst, dit kan via info@gasthuisdelichtwachter of via 0620336802

Maak voor of na het bezoek aan de Lichtwachter een wandeling over het eiland. De Gesteentetuin en het Museum zijn ook geopend met bijzondere activiteiten!

Zie ook ons Facebook evenement N8 van de N8.

 


Lees meer

> Veranderde openingstijden <

De herfst breekt aan! De donkere dagen... de stille dagen... de dagen dat mensen zich terugtrekken in hun warme huizen...

Daarom zijn we vanaf heden alleen open op zondag van 12.00 - 17.00 uur (vrijdag en zaterdag gesloten). 

Ook zullen wij geopend zijn tijdens alle evenementen die worden georganiseerd op het prachtige Schokland. U kunt denken aan de Nacht van de Nacht en de Stiltedag, allebei in oktober. Wanneer er bijzonderheden zijn omtrent onze openingstijden zullen wij daar op Facebook en op deze nieuwspagina melding van maken. Twijfelt u of we open zijn, dan kunt u natuurlijk altijd even bellen om te informeren! 

Wij willen u bedanken voor de fantastische eerste periode in ons gasthuis! Alle verhalen blijven van harte welkom bij de kachel op zondag!

Lees meer